Korszerű, hiányt pótló új kezdeményezés: Hypertonia Központ az Örs vezér téri Szakrendelőben!

0 Comments

Ilyen jellegű Hypertonia Központ hiányt pótló, hiszen a hypertonia igazi népbetegség, előfordulása a magyar lakosság körében mintegy 40%. Szűrése, gondozása megelőzheti későbbi szív-érrendszeri betegségek (szívinfarktus, stroke) kialakulását.

Modellként is működő, szűrő, gondozó, tanácsadó, konzultációs központ, amely a későbbiekben példa lehet egy országos hálózat kialakításához.
Budapesten eddig nem volt ilyen, elsőként létesült, éppen itt Zuglóban. Erre büszkék lehetünk!
Specialitását és újszerűségét az adja, hogy szakrendelőben, szakambulanciaként működik, szolgálva ezzel az alapellátást és szakellátást is.

A központ közvetlenül az alapellátáshoz kapcsolódva, azzal együttműködve, azt hatékonyan kiegészítve,- mint önálló belgyógyászati járóbeteg szakellátó hely végzi munkáját.
A Hypertonia Szakrendelés csak beutalóval kereshető fel, igény szerint a háziorvos kérésére, vagy más szakorvosok beutalásával.
Lehetőséget biztosít a hypertonia betegség diagnosztizálására, okainak tisztázására, a secunder hypertoniák felderítésében, az egyénre tervezett terápia kiválasztására, a gyógyszeres terápia követésére, a minőségi beteggondozásra.
A Központ szükség szerint kapcsolódási pont lehet egyéb szakrendelések (pl. kardiológia, endokrinológia, nefrologia, gasztroenterológia, neurológia, pszichiátria, szülészet-nőgyógyászat stb.), valamint a háziorvosi ellátás és a fekvőbeteg szakellátó helyek között.

Akkreditált egyetemi oktató hely, amely segít az orvosképzésben, és a hipertonológia licenc vizsgát megszerezni kívánók képzésében is.

Megvalósítása igazi összefogás eredménye:


Magyar Hypertonia Társaság

Zuglói Önkormányzat,

Zuglói Egészségügyi Szolgálat,

és a Centrum megálmodója és vezetője: Dr. Ádám Ágnes főorvos

Várom a Zuglóban lakó vagy Zuglóban háziorvost választó pácienseket!

dr. Ádám Ágnes