A rendelésünkről

Rendelőnk “betegbarát” kialakítású.

Rendeléseinken mód van a négyszemközti orvos-páciens találkozásra. Kényelmes, barátságos, nyugodt környezetben mi az időnket Önre szánjuk. Annyit foglalkozunk Önnel, amennyit állapota igényel.
Kérem, hogy krónikus betegségekkel gondozott páciensek (hypertonia, diabetes, reflux, OSAS, depresszió, pajzsmirigy stb.), még panaszmentesség esetén is legalább három havonta konzultáljanak velem.

Bejelentkezés Tel.: 06-20/236-1462

Egészséges rendelés

Magukat egészségesnek tartó pácienseinknek vezettük be ezt a konzultációs formát. Igény esetén szívesen adunk tanácsot, beszélgethetünk olyan kérdésekről, amelyekre talán még nem talált megoldást. Így diétáról, életmódról, pszichés problémákról.

Alvás rendelés

Az alvásunk minősége egészségünk egyik döntő záloga!

Rendelőnkben egyedülálló módon, hangsúlyt kap az alvászavarokkal való foglalkozás!

Az alvásmedicina, mely az alvászavarokat vizsgálja, az éjszaka élettani történéseit veszi figyelembe.
Az orvostudományban egy olyan szakterület, amelynek fontossága egyre nagyobb. A tudósok világszerte kutatják igazi jelentőségét. Ma már tudjuk, hogy a jó minőségű alvás alapja egészségünknek!
Ezért az alvászavarok szűrése, kezelése alapvető fontosságú!

A leggyakoribb alvászavar, melynek következményei is a legsúlyosabbak, az alvási apnoe betegség, más néven OSAS. Ez több másodpercnyi légzéskimaradással jár, mely egy éjszaka során akár több százszor is ismétlődhet. Az a mély belégzés, mely az apnoe (légvételi szünet) után jelentkezik, az a horkolás, vagy inkább horkantás, melyet érzékel az alvótárs, felköltheti és zavarhatja alvásában. A légvételi szünetekben fulladás jelentkezik, ez egy igazi stressz állapot, annak minden következményével. Emelkedik a vérnyomás, növekedik a pulsusszám, ritmuszavar, agyi vérkeringési zavar alakulhat ki. Az OSAS erős veszélyeztető tényező a szívérrendszeri betegségek kialakulása tekintetében. A praxisunkban mód van ezen betegség szűrésére.

Rendelkezünk egy pontos és praktikus mérőműszerrel, az Apnoe Linkkel, mely apró, könnyen használható, hazavihető. Otthoni kényelemben egy éjszakán át hordva diagnosishoz jutunk.

Amennyiben valaki valaha mondta már Önről Önnek, hogy horkol, úgy érdemes jelentkeznie erre a vizsgálatra. Érdemes akkor is eljönnie, ha magasvérnyomása van, ha cukorbeteg, túlsúlyos, ha átesett már valamilyen szív-érrendszeri betegségen, stroke-n.
Az alvászavarok gyakori formája a pszichés eredetű alvászavar. A napközbeni helytelen életmód, “felpörgetett életritmus”, a nem kellően kezelt élethelyzetek, konfliktusok, időzóna átlépésekkel kísért utazások, többműszakos munkakörülmények, mind nyugtalan, elégtelen alvást eredményezhetnek. Életmódbeli tanácsokkal, -ha szükséges pszichológus bevonásával- segítek Önnek.

Kérjen időpontot: Tel.: 06-20/236-1462

Egyéb kezelések, vizsgálatok

Rendelőnk hypertónia szűrő-gondozó központként is működik, ezért a magasvérnyomás betegekkel való törődést kiemelt fontosságúnak tartjuk!
Rendelkezünk ABPM 24 órás vérnyomásmérő készülékkel. Szeretnénk, ha minden paciensünk, de vérnyomásbetegeink mindenképpen jelentkeznének a vizsgálatra. Ezzel a műszerrel kiszűrhető a magasvérnyomás, az éjszakai vérnyomás-emelkedés, beállíható az ideális gyógyszeres kezelés.
Az éjszakai vérnyomás emelkedés utalhat alvási apnoe szindrómára is.

Ügyelet

Sürgős esetben, a kerületben 24 órás ügyelet működik, melyet igénybe lehet venni.


Kedves pácienseink!

Reméljük, hogy vállalkozásunk mindenben megfelel Ön és családja elvárásainak. Szeretnénk a jövőben is egészségének megőrzésében, illetve betegségének gyógyításában sikeresen közreműködni.

Kívánunk és próbálunk biztosítani jó egészséget!
dr. Ádám Ágnes