A rendelésünkről

Rendelőnk „betegbarát” kialakítású.

Rendeléseinken mód van a négyszemközti orvos-páciens találkozásra. Kényelmes, barátságos, nyugodt környezetben mi az időnket Önre szánjuk. Annyit foglalkozunk Önnel, amennyit állapota igényel.
Kérem, hogy krónikus betegségekkel gondozott páciensek (hypertonia, diabetes, reflux, OSAS, depresszió, pajzsmirigy stb.), még panaszmentesség esetén is legalább három havonta konzultáljanak velem.

Bejelentkezés Tel.: 06-20/236-1462

Egészséges rendelés

Magukat egészségesnek tartó pácienseinknek vezettük be ezt a konzultációs formát. Igény esetén szívesen adunk tanácsot, beszélgethetünk olyan kérdésekről, amelyekre talán még nem talált megoldást. Így diétáról, életmódról, pszichés problémákról.

 

Alvás rendelés – Alvászavar szűrő állomás

Együttműködési szerződésünk van a Honvéd Kórház Alvásdiagnosztikai Laboratóriumával, az alvászavarok szűrése és gondozása céljából. A Drádám Bt. által küldött betegeket a MH Alvásdiagnosztikai és Terápiás Centruma fogadja, poliszomnográfiás vagy poligráfiás vizsgálatokkal pontosítja a diagnózist.

Az alvásunk minősége egészségünk egyik döntő záloga!

Rendelőnkben egyedülálló módon, hangsúlyt kap az alvászavarokkal való foglalkozás!

Az alvásmedicina, mely az alvászavarokat vizsgálja, az éjszaka élettani történéseit veszi figyelembe.
Az orvostudományban egy olyan szakterület, amelynek fontossága egyre nagyobb. A tudósok világszerte kutatják igazi jelentőségét. Ma már tudjuk, hogy a jó minőségű alvás alapja egészségünknek!
Ezért az alvászavarok szűrése, kezelése alapvető fontosságú!

A leggyakoribb alvászavar, melynek következményei a legsúlyosabbak, az alvási apnoe betegség, más néven OSAS. Az apnoe, azaz légzéshiány, több másodpercnyi légzéskimaradással jár, egy éjszaka során akár több százszor ismétlődhet. A mély belégzés, mely az apnoe (légvételi szünet) után jelentkezik, a horkolási, vagy inkább horkantási hang, melyet érzékel az alvótárs, felköltheti és zavarhatja alvásában. A légvételi szünetekben oxigénhiányos fulladás zajlik.

Ez egy igazi stressz állapot, annak minden következményével! Emelkedik a vérnyomás, növekszik a pulzusszám, ritmuszavar, agyi vérkeringési zavar alakulhat ki. Az OSAS erős veszélyeztető tényező a szívérrendszeri betegségek kialakulása tekintetében. A közlekedésben elalvásos balesetek gyakori oka!

Rendelésünkön mód van az OSAS szűrésére.

Amennyiben, valaki valaha mondta már önről Önnek, hogy horkol, úgy érdemes jelentkeznie erre a vizsgálatra. Érdemes akkor is eljönnie, ha magas a vérnyomása, ha cukorbeteg, túlsúlyos, ha átesett már valamilyen szív-érrendszeri betegségen, stroke-n. Mindenképpen jelentkezzen szűrésre a jogosítvány hosszabbításánál.

Az alvászavarok gyakori formája a pszichés eredetű alvászavar. A napközbeni helytelen életmód, „felpörgetett életritmus”, a nem kellően kezelt élethelyzetek, konfliktusok, időzóna átlépésekkel kísért utazások, több műszakos munkakörülmények, mind nyugtalan, elégtelen alvást eredményezhetnek. Életmódbeli tanácsokkal, -ha szükséges pszichológus bevonásával- segítek Önnek.

Kérjen időpontot: Tel.: 06-20/236-1462

Egyéb kezelések, vizsgálatok

Rendelőnk hipertónia szűrő-gondozó központként is működik, ezért a magasvérnyomás betegekkel való törődést kiemelt fontosságúnak tartjuk!
Rendelkezünk ABPM 24 órás vérnyomásmérő készülékkel. Szeretnénk, ha minden páciensünk, de vérnyomásbetegeink mindenképpen jelentkeznének a vizsgálatra. Ezzel a műszerrel kiszűrhető a magasvérnyomás, az éjszakai vérnyomás-emelkedés, beállítható az ideális gyógyszeres kezelés.
Az éjszakai vérnyomás emelkedés utalhat alvási apnoe szindrómára is.

Ügyelet

Sürgős esetben, a kerületben 24 órás ügyelet működik, melyet igénybe lehet venni.


Kedves Pácienseink!

Reméljük, hogy vállalkozásunk mindenben megfelel Ön és családja elvárásainak. Szeretnénk a jövőben is egészségének megőrzésében, illetve betegségének gyógyításában sikeresen közreműködni.

Kívánunk és próbálunk biztosítani jó egészséget!
dr. Ádám Ágnes