Cégünk

A Cégünk: „DRÁDÁM” Eü. Szolg. Bt.,
HYPERTONIA ALVÁSMEDICINA- BELGYÓGYÁSZAT
Zugló Szakrendelő – Örs vezér tere 23

Szűrő, gondozó, tanácsadó, konzultációs központ.
Mint önálló belgyógyászat – hipertónia akkreditált szakellátó hely végzi munkáját.
Lehetőséget biztosít a hypertonia szűrésére, diagnosztizálására, okának tisztázására, az egyénre tervezett terápia kiválasztására, a gyógyszeres terápia után követésére, a beteg gondozására.

Kapcsolódási és hiányt pótló rendelés a háziorvosi ellátás és fekvőbeteg szakellátó helyek között.

Lehetőséget biztosít az alvászavarok szűrésére, differenciál diagnosztizálására, különösen az alvási apnoe (OSAS) szűrésére. Ez a betegség jellegzetes horkolással és légzésszünetekkel jár. A magasvérnyomás oka is sokszor az OSAS, a két betegség szorosan kapcsolódik, szűrése ezért is alapvető.
A kiszűrt betegeket további vizsgálatokra és a szükséges terápia meghatározására Alváscentrumba küldjük tovább. Az Alváscentrumokkal együttműködve vállaljuk a betegek gondozását.
Tanácsadás az alvászavarban szenvedőknek : az alvászavar a lakosság mintegy 70%-át érintő probléma. Tanácsadásunk szívesen segít abban, hogy mindenki megtalálja a nyugodt pihentető, jó minőségű alvást biztosító módszereket, gyógyszereket.

Ne feledjék: a jó alvás az egészség fontos záloga!

Belgyógyászati profil fogadja azokat a pácienseket, akik egészségük megőrzése érdekében tanácsért fordulnak hozzánk. Erre a célra meghirdetjük „Egészséges Rendelés”- ünket. I

Differenciál diagnosztikai tanácsadásunkon: várjuk azokat a betegeket, akik eddig nem kaptak választ panaszaikra, tüneteikre. Segítünk kideríteni betegségüket, felállítani a diagnózist, meghatározni a szükséges terápiát.

Dr. Ádám Ágnes
belgyógyászat és háziorvostan szakorvosa
hypertonologus, alvásszakértő
tudományos munkatárs SE. Családorvosi Tanszék


Bemutatkozás

A DRÁDÁM Bt. 1993-ban alakult. Fő tevékenységi köre a járóbetegellátás, ezen belül i az alapellátás volt.
A DRÁDÁM Bt. 2013 őszén profilt váltott.
A belgyógyászat, hypertonologia és alvásmedicina területén, járóbeteg szakellátás keretén belül működik.

Ezeket a rendeléseket dr. Ádám Ágnes, a cég ügyvezetője végzi.

Szakmai pályafutásom:

1977-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

Nyolc évig belgyógyászként dolgoztam az Uzsoki utcai kórházban, majd 1985-től 2013-ig, huszonnyolc éven át, háziorvosként Zuglóban.

Gyógyító orvosi munkám mellett mindig is tanítottam. Nyolc évig belgyógyászatot egészségügyi szakközépiskolában, majd meghívtak az Orvosegyetem Családorvosi Tanszékére tudományos munkatársnak. Huszonkét évig, mint akkreditált mentor, háziorvos rezidenseket oktattam. Aktívan részt veszek az egyetemi képzésben, előadok, gyakorlatokat tartok, szakvizsgáztatok, államvizsga dolgozatok témavezetője vagyok.

Több tudományos társaság vezetőségi tagja vagyok. (MHT, CSAKOSZ, Alvás Társaság)

A betegoktatást, azaz az egészségnevelést is nagyon fontosnak tartottam és tartom. Több, mint tíz éven át voltam a Zugló TV háziorvosa. Sok zuglói lakásában jelentem meg a képernyőn hétről- hétre. Cikkeket írtam és írok újságokba, gyakran hívnak a különböző televíziókba, rádiókba. A Hipertónia-Vérnyomás Magazin főszerkesztője vagyok. Részt veszek a ZEFI munkájában, a Zuglóban működő Bagoly betegklub alapítója és vezetője vagyok.

Tudományos érdeklődésem az alvászavarok és magasvérnyomás betegség kapcsolata.

2002 óta szűröm az alvási apnoe (OSAS) betegeket. Számtalan cikk, rengeteg kongresszusi előadás, szakkönyvek fejezetei tanúskodnak tudományos munkáimról.
Eddigi életemet a munkámnak rendeltem alá, ez volt mindig a legfontosabb.

Talán, ennek elismeréseként 2013-ban engem választottak az Év Orvosának, megkaptam az Astellas díjat. A részletek itt olvashatók.

Ez az egyik legnagyobb kitüntetés az orvosi szakmában.

2017-ben CSAKOSZ Életmű díjat, 2019-ben a Magyar Hypertonia Társaság Életmű díját kaptam meg.

Rendeléseimet is ebben a szellemben végzem, felhasználva mindazt a tudást, tapasztalatot, amit hosszú orvosi pályafutásom alatt szereztem.

Remélem, hogy a hozzám forduló páciensek egészségéért tehetek valamit. Nem csak kívánok, de biztosíthatok is egészséget!

Szakmai életrajz Részletesen >>